KO SAM JAMarija Belić Bibin

O AUTORKI

Marija Belic Bibin za bio

Marija Belić-Bibin je supruga i majka trojice dečaka. Dugogodišnji je novinar, sada i spisateljica. Prvi roman MASLINA objavila je u svojoj 38 godini, na Sajmu knjiga u Beogradu 2015. godine, koji i dalje promoviše kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Dobitinica je književne nagrade za „Najoriginalniju ljubavnu pesmu“ Udruženja umetničkih duša u 2016. godini. Aktivno se bavi i kreativnim radom sa decom na temu nenasilne komunikacije. Autorka je brojnih blog tekstova kako na temu aktuelnih društveno socijalnih događanja, tako i na temu moderne psihologije i ulozi ljubavi u rešavanju svakodnevnih problema u stresnim životnim situacijama današnjice. Obožavalac muzike i knjiga. Večni optimista i idealista, koja veruje da svet može biti spašen.

Marija Belic Bibin promo

Moje pismo tebi

Jedna mlada dama šeta uvek sama. Šta je to? Ko je to?

Moje ime je Marija Belić-Bibin i jedan mali, slatki, nasmejani cvrčakMarija_Belic_Bibin čuči u meni. I cvrči, cvrči cvrčak. Stalno. Svakog dana. Svi se mi menjamo, tako i ja. Ali, neke stvari ostaju iste, to je taj cvrčak.

Kad god bih promenila frizuru, često bih od prijatelja i poznanika čula spontani komentar:

“Gle, jedva bih te prepoznao-la, ali taj tvoj čuveni osmeh….”

I dugo, baš dugo, mi je trebalo da shvatim da to negde jeste moj zaštitni znak, moj logo, moje JA!

Dobro je, sada znam. Što bi se reklo: bolje ikad, nego nikad.

Uostalom, New age psihologija, koju većina nas postavlja na svoje profile na društvenim mrežama u vidu citata, slika, statusa, izjava znanih i neznanih, kaže: Život počinje Sada!

Sada znam. Znam da mnogo toga želim, ali od nečega mora da se krene. Put od 1000km počinje jednim malim korakom. Prvu želju sam sebi ispunila da počnem, a druga mi je da ove reči, što kao nabujala reka svakog dana izlaze iz mene, budu od pomoći svakome ko “slučajno” ili namerno nabasa na ovaj moj blog. Biće tu priča, pesama, filozofije, smeha, kreativnosti, edukacije, fotografija…

Isprva sam želela da ga nazovem: Mademoiselle de Lune! Gospodjica mesec, mesečina, od meseca… I dalje mi se to jako svidja, ali pošto sam za sve ove godine nešto shvatila u okviru marketinga, PR, a danas se ceo život sveo na marketing, čak i u spontanim odnosima sa nama najbližima, onda znam da će previše Titlova/Naslova biti zbunjujuće za publiku. Less is more! Zato se treba držati jednostavnosti. Te reših da se držim stare proverene forme: Moje ime je Bond, James Bond!

Dakle, moje ime je Marija Belić Bibin i svaki vaš pogled na stranice ovog mog bloga, svesni vi toga ili ne, kreira jednu predivnu čaroliju koja ovim ispisanim virtuelnim stranicama daje dah života, a onda zavisno od vašeg ličnog izbora može da kreira sve dugine boje oko vas lično.

Da li će bilo koja rečenica koju pročitate imati odraza u vama je isključivo i samo vaš lični izbor. Ali, sve moje pisanije nije ništa dokle god ne dotakne nekoga, dokle god neko to ne počne da čita. To je ta sinergija. Mi zajedno kreiramo. Ja sam počela, ti nastavljaš. Ove reči u vama stvaraju slike.

Zamisli more. Ogromno, gotovo beskrajno more. Gle, gle, pogledaj prema horizontu, tamo levo, još malo levo, tamo gde se spajaju nebo i more, vidiš li jato delfina!? Delfini! Pogledaj ih samo. Vidiš li kako razdragano i veselo čitave porodice delfina iskaču iz vode i jure jedni druge, igraju se, dok more oko njih presijava svoje kapljice pod ovim zalazećim suncem poput dijamanata! Vidiš li? Vidiš? Gle!!!

E, to je ta čarolija koja se desi kada se vi i ja spojimo u magiji naše zajedničke mašte. ja želim da zajedno maštamo. Ovde i sada, na ovom blogu. Živeli i dobrodošli mi bili!