Knjiga „Bukvar nenasilne komunikacije“ o osnovnim pojmovima i situacijama koje objašnjavaju nenasilnu komunikaciju kroz  30 slova azbuke, čije su autorke Marija Belić-Bibin, Tamara Jovičić i Danijela Radović, članice DOR Centra za kreativnu edukaciju i umetnost iz Novog Sada, izašao je iz štampe i predstavljen je deci IV razreda Osnovne škole “Kosta Trifković” u Novom Sadu.


Interaktivna publikacija “Bukvar nenasilne komunikacije” koja jeprvenstveno namenjena roditeljima i deci, kroz aktivnost saradnje roditelja i škole predstavljen je deci odeljenja IV-6 kod učiteljice Aleksandre Ristić u ovoj novosadskoj osnovnoj školi kako bi se deci približila neka od pravila nenasilnog govora.

“Na izradi Bukvara bili su uključeni i odrasli i sama deca što donosi dodatnu vrednost, a osnovna ideja je da koristeći Bukvar roditelji budu u mogućnosti da se sami upoznaju i da objasne deci pojedine reči i pojmove važne za nenasilje, kao i da odigraju igre koje se nalaze u publikaciji”, izjavila je jedna od autorki i majka deteta gde je predstavljen Bukvar, Marija Belić-Bibin.


Knjiga je deo projekta “Bukvar nenasilne komunikacije za decu”, čiji  je osnovni cilj neformalna podrška prvenstveno porodicama u prevenciji vršnjačkog nasilja, a koji od decembra 2018. godine sprovodi udruženje DOR Centar.  Projekat, koji su delimično finansijski podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice adresira narastajući problem vršnjačkog nasilja s posebnim akcentom na rani razvoj dece.

Više o DOR Centru:

Website: http://www.dorcenter.org/

Facebook: https://www.facebook.com/DORCentar/

Instagram: https://www.instagram.com/dor_center/

Twitter: https://twitter.com/dor_center[:]