[:sr]U subotu, 25.06.2016.razgovori sa odraslima i art radionica za decu na temu nenasilne komunikacije “Jezik žirafe i jezik zmije”, predstavili su projekat ART&LOVE po prvi put crnogorskoj publici otvorivši manifestaciju “Dani Zagradja”.

U divnom društvu okupljeni u vili Ćetković, u Zagradju pored grada Sutomore, razgovaralismo o ljubavi, vinu i čaroliji života uz maestralnu kuhinju Slaninijade iz Kačareva.

Častnam je da smodobilipriliku da otvorimosvojimprogramomovegodineFestival posvećen širenju prijateljstva i razmenu culture primoraca, vojvodjana i brdjana, a koji trajeveć duge 22 godine. Zahvaljujem se na divnom društvu i razgovorima sa sve stranim umetnicima i svetskim putnicima medju kojima su Rajko Joličić, Svetlana Todorović, Svetozar Djurišić, Vlado Cerović, Labud Lončar, Vasilije Vasko Janković, Trivo Zolak, narodni guslar Rajko Radović, Sonja Klisić, Milan Vujović i Mira Jovanović Djurišić.

U okviruradionice sa decom sa nama su se igrala kako deca, tako i njihovi roditelji i vrlo brzo suuočeni rezultati razgovora na temu “jezika žirafe i jezika zmije”, jer su deca narednih dana sama primenjivala stečena znanja.

Još jednom hvala Marija Belić-Bibin u ime ART&LOVE Caravana i D’OR organizacije![:]