Ili ti ili on, ako ti onda ste u ljubavi

Categories:Creative, Psychology, Society
Tags:,
Marija Belić Bibin
ringispil
Ili se pozabavi svojim životom, ili će se on pozabaviti tobom.
Znate li za tu rečenicu? Ako i ne znate, sada ste je čuli, i moram da vam kažem da je to istina. Ili ćeš uzeti život u svoje ruke i prestati da kukaš, ili bolje ćuti, jer svakako si sam dozvolio da se život onda bavi tobom, kada već ti ne želiš njime. Ali, ako rešiš da se sam pozabaviš sopstvenim životom, budi ubedjen/a da će onda biti bolje, da će vremenom izmedju vas doći do neverovatne ljubavi, a u krajnjoj konačnici doći ćeš do Mira.
Većina uglavnom traži izgovore da se ne bi bavili sopstvenim životom, i uglavnom je neko drugi kriv za sve nedaće koje nas snadju. Retki su oni koji će reći: Ako mi je ovako, sam sam odgovoran za to što mi je tako. Retki. A ti koji to izgovore, oni su borci, oni su već na putu ka toj ljubavi sa životom. I znaju to. Znaju da će do te ljubavi, ako nije već došlo, doći za koji dan, a ne za koju godinu. Jer, realno doći do toga da si sam odgovoran za sopstveni život, apsolutni je dokaz da si debelo počeo da se baviš istim, da te je spucao već najviše što je mogao, da si podigao ruke i rešio: OK, pozabaviću se tobom, jer drugačije ne vredi.
Kreni. Jer, kada kreneš da se baviš životom, osetićeš kako se i on prema tebi menja. Kada osetiš to, da te život više ne šamara, već te uči, kada osetiš da te život motiviše da porasteš, da postaneš bolji, da više uživaš u njemu, tada ćeš početi da ga ozbiljno voliš. Onda će doći trenutak, kada ćeš zaista shvatiti da treba da mu se zahvališ svakog jutra, i to ne pod moranjem, već sa uživanjem i još više s poštovanjem. Tek tada, ovaj ringišpil zvani život, počinje da sija na neki poseban način, da kreira svaki dan kao kaleidoskop i da te iznenadjuje i ostavlja bez daha svojom lepotom. I svaki dan biće ti nova avantura u kojoj zapravo što god da se dogodi znaš, iako nekada ne znaš zašto, zapravo je u tvom najvećem interesu, zapravo je mudri čin dugoročne i bezuslovne ljubavi koja te iznenadjuje i ostavlja bez daha. Tada ćeš znati šta je ustvari Ljubav i ona kao takva oboriće te s nogu. Život.
Zato, počni da se baviš životom i uživaj u njemu, ili ako si lenj da se njime baviš, onda ga pusti da se on bavi tobom čekajući dan kada ćeš shvatiti da je život igra i da je on sve vreme tebe provocirao da počneš da se igraš. Igraj se i voli, prestani da kukaš. Ili ti ili on, ako ti onda ste u ljubavi! Igraj se, voli, živi, bavi se njime, bavi se sobom, ne čekaj, ne kukaj, ne sedi, kreni na tu vožnju. Ma vie, je t’aime a la folie!