[:sr]Šta je ljubav?![:]

Marija Belić Bibin
[:sr]ljubav
Osećanje, emocija u nama. Ljubav je sve, to smo mi. Verovali ili ne, ali mi to jesmo. Kao što nesvesni dišemo, tako svakog trenutka volimo. Nešto volimo, uvek nešto volimo, pa makar to bilo da “volimo da nam se ne desi nešto neprijatno”. Zašto? Zato što nas neprijatnost boli. Zato što je u ljubavi sve lepše. Ali, ono što ne znamo, jer ne verujemo u ljubav, jeste činjenica da ljubav mora i da boli. Ona je takva. Ljubav je toliko potpuna da ona sa sobom mora da donese i iskustvo bola.
Neko će reći:
“Ali meni je ravno, potpuno mi je svejedno”.
Reći će čak: “Ja sam dostigao takav mir da mi je sve ok, da što god da mi se desi ne može da me poremeti.”
Ali, ja vam ovde moram napomenuti da je ljubav sve, samo nije ravna!
Ljubav je i bol, i sreća, i radost, i tuga, i gore, i dole!
Ljubav je sve, samo nije ravna!
Čak i Buda, Isus, Muhamed, ma koliko god umeli da budu mirni, oni su sve samo nisu ravni.
Njima uopšte nije svejedno! Njih boli, ali nemaju problem sa bolom. Ne beže od bola. Bol uvećava njihovu ljubav, čini je jačom. Bol prethodi egzaltaciji.
Pri tome, ne kažem da treba mazohistički shvatiti ovo moćno osećanje. Cilj ljubavi koja se manifestuje kroz bol nije da to bude trajno stanje, već da donese veću radost, bolje razumevanje tog blaženstava koje potom nastupa u ljubavi. Ljubav su talasi, promene. Ona kreira promene. Bez ljubavi nema istinskih promena. Ona je iznad duha, iznad materije, iznad svega.
Ljubav nije moguće siliti. To zapamtite. Ako želite ljubav, dozvolite joj da vam se sama pokaže i pojavi u onom obliku koji je sama izabrala. Afirmišite ljubav, ali ne i oblik u kom će vam doći. Momenat iznenadjenja kada je prepoznate vredi više od bilo kog dijamanta na ovom svetu koji vam može doći u život. Vi možete afirmisati odredjen oblik nje, ali to nije ona sama. Nije onaj predivni oblik koji vam treba. Ljubav zna šta je to što vama zaista treba, dozvolite joj da vam dodje baš takva.
I ne zaboravite da ljubav ne košta!
Ovo je ključno da shvatite: Ljubav je besplatna! Nije poenta da je kupite, već da joj se otvorite!
Ako ste je platili, znajte da onda to što vam se dešava nije ljubav. To se zove onda drugim imenima.
Vratimo se bolu… Setite se samo kreacije života, dolazak bebe na svet! Koliki bol prethodi tom najsavršenijem trenutku kada vaše dete stave u vaše naručje! E, to je sve ljubav. Ceo taj burni proces je ljubav. Počev od ideje, želje, do realizacije. Sve je, samo ravna nije!
I ne, ne možete da je kupite sve i da hoćete, to jednostavno tako ne funkcioniše u svetu prirode odakle dolazimo i odakle sve dobijamo!
Ljubav možete samo dobiti i dati besplatno! Zato, Volite se, ništa vas ne košta!

ljubav4 ljubav3ljubav2[:]