[:sr]Tabloidi, zlo koje napada![:]

Marija Belić Bibin
[:sr]Au, ovi tabloidi su takvo zlo! Ne gledam, ne čitam ih i ne znam ni koji sve postoje. Danas naidjem na neki od njih i u šoku sam, nikako da dodjem sebi. Naravno da imam svest o ovome godinama, čak mnogo više od toga.

Ali, ta energija zla se stravično pojačala…. Pršti od zloćudnosti, uništavnja trunke ljudskog u onome ko ih uzme u ruke.
Novinar sam i dajem sebi apsolutno za pravo da ovo komentarišem. Svojevremeno sam držala predavanja na temu analize medijskih manipulacije tokom bombardovanja Srbije, kao i u drugim konfliktima u svetu i kako mediji kreiraju svest ljudi. Medijska manipulacija od strane svetskih medijskih konglomerata nije ništa manja, samo je suptilnija, perfidnija i jednako zloćudna. Ali ovo djubre….

Ruke ću oprati, ali mozak će mi se čistiti do kraja dana, sigurna sam.

Pri tome ja imam svest o ovome, strah me je kada pomislim šta je sa ljudima koji nemaju svest o zlu koje im se dešava dok čitaju takve stvari!!!
Sve države koje bi tu trebalo da uvode red, naravno finansiraju, hrane i podržavaju iste i stalno smo u začaranom krugu. Edukacija čitalaca i edukacija posebno “novinara” (iliti tračara u ovoj opciji) je jedini spor, ali moguć proces! Još je gore nego što je bilo!

tabloidi[:]